Антибиотиците не действат на вирусите  и освен че се създава

...
Антибиотиците не действат на вирусите  и освен че се създава
Коментари Харесай

Събаря те те от раз с 40 градуса, първи симптоми на грип А

Антибиотиците не работят на вирусите  и като се изключи че се основава антибиотична резистентност и се натоварва в допълнение организмът, различен резултат няма. При първи признаци на неразположения и повишение на температурата никога човек не би трябвало да стартира терапия с антибиотици, препоръчва общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Тя също по този начин поучава да не се разчита единствено на признаците, с цел да се сложи диагноза. Вместо това предлага да се вършат проби.

Експертът прибавя, че при нейните пациенти доминират случаите на грип вид А.

" Температурата е част от реакцията на организма да се справи с вируса и при покачването ѝ до 38 градуса не е нужно човек да взима медикаменти за нейното намаление, добави тя. Лекарства за събаряне на температура могат да се одобряват от пациенти, които вдигнат над 38 градуса ", сподели още доктор Николова.

" Симптомите при грип А се появяват внезапно и са висока температура, достигаща от време на време до 39-40 градуса, болки по мускулите и ставите, изнемощялост, главоболие, болки в гърлото, сухота, суха кашлица, секреция от носа, изясни доктор Николова. Тя добави, че към момента се срещат и пациенти с Коронавирус, а има и хора, които са и с Коронавирус, и с грип. 

Коронавирус също е вирус и при него също има повишаване на температурата, само че не толкоз внезапно и ненадейно. Други признаци при него са болки в мускулите и ставите, болки в гърлото и кашлица, добави още доктор Николова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР